Branche- en vakorganisaties

Kwaliteit in beweging


De Vereniging Exclusieve Sportcentra is een overkoepelende organisatie, waarbij 75 sport- en fitnesscentra door heel Nederland zijn aangesloten. Alle aangesloten centra voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaard en zijn in het bezit van het keurmerk LERF totaal. Bij een VES sportcentrum kunt u terecht voor een uitgekiend sportprogramma toegespitst op uw persoonlijke behoeften en wensen. Aandacht voor de klant staat centraal. Als u daar nu even bij stil staat, bent u straks volop in beweging.

FITVAK


Is de branche organisatie van erkende sport- en bewegingscentra. Bij FIT!VAK zijn sportcentra aangesloten die zijn gekeurd door de Stichting LERF, Landelijke Erkenningsregeling Fitnesscentra. De fitnessbranche is de “Champions League” als het gaat om mensen verantwoord en plezierig in beweging te krijgen en te houden. Zeker als men dit afzet tegen andere georganiseerde en ongeorganiseerde vormen van sport en bewegen. Er is geen ander netwerk dat zoveel Nederlanders aan het bewegen heeft gekregen en nog steeds houdt. Advies Consumentenbond: sport bij centrum van FIT!VAK. De Consumentenbond en FIT!VAK zijn al enige tijd in gesprek over de algemene leveringsvoorwaarden voor fitnesscentra. Hiermee worden de rechten van klanten beter gewaarborgd.

Keurmerk Fitness


De Stichting LERF hanteert twee keurmerken:
  • Fitness Basis
  • Fitness Totaal
Met het Keurmerk Fitness Totaal worden niet alleen de minimum kwaliteitseisen gewaarborgd, ook worden sportcentra gestimuleerd tot verdere groei van het kwaliteitsniveau waarbij de klant steeds centraal staat. Alle centra die bij de VES zijn aangesloten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van kwaliteit en zijn in het bezit van het Keurmerk Fitness Totaal.

Ieder zijn olympische droom


Om bij te dragen aan de dromen van zoveel mogelijk sporters heeft S&W de kans gekregen een NOC*NSF steunpunt te zijn. Waardoor sporters uit de regio's Noord Holland en Utrecht tegen speciale voorwaarden de mogelijkheid hebben te trainen binnen ons centrum. Uiteraard hopen wij dat vele van hen hun olympische droom ooit waar kunnen maken!